OPENAI ve ChatGPT-4

MEDIUM ÜZERİNDEN YARARLI BİR YAYINA YER VERDİK:

Tirendaz AI

Tirendaz AI

4 Nisan

·9 dakika okuma

ChatGPT Günlük Hayatta Nasıl Kullanılır?

ChatGPT kullanarak zamandan ve paradan tasarruf edin

Resim Freepik tarafından

AI son birkaç yılda büyük bir sıçrama yaptı ve bu sadece başlangıç! ChatGPT ve Midjourney gibi araçlarla birçok kişi yapay zekanın gücünü gördü. AI araçları artık hayatımızın merkezinde.

Yakın zamanda yapılan bir araştırmaya göre bu araçların 300 milyon işin yerini alabileceği söyleniyor. Trendler her 6-7 yılda bir değişir ve şimdi yeni trend yapay zeka! Bu trendi takip etmek için kesinlikle AI araçlarını öğrenmeniz gerekiyor.

Evet, AI bazı işleri ortadan kaldıracak, ancak daha birçok yeni iş fırsatı ortaya çıkacak. Örneğin, hızlı mühendislik zaten trend. Bilgi istemi mühendisleri, AI araçlarının doğru girdileri kullanarak en iyi şekilde çalışmasını sağlar.

Birçok kişi ChatGPT ile AI’nın gücünü gördü, ancak hala bu araçla ne yapacaklarını tam olarak bilmiyorlar. Bu blog gönderisi, ChatGPT’yi 8 farklı senaryo ile nasıl kullanacağınız konusunda size yol gösterecek. Öncelikle ChatGPT’nin ne olduğuna kısaca bir göz atalım.

ChatGPT nedir?

ChatGPT aslında bir sohbet robotudur. E-posta, deneme ve kod oluşturma gibi görevlerde size yardımcı olabilecek güçlü bir araçtır. Belki de ChatGPT gelecekte en iyi arkadaşınız olacaktır.

Bu model orijinal olarak GPT-3.5 modeli temel alınarak geliştirilmiştir ve özel olarak sohbet için eğitilmiştir. GPT-4’ün piyasaya sürülmesiyle ChatGPT bu modeli kullanmaya başladı.

Bu diyalog robotu eskiden sadece metin girişini kabul ederken, artık görsel girişleri de kabul ediyor. Örneğin, bir web sitesi modeli çizip CahtGPT’ye verdiğinizde, bu model size site için onu oluşturmanız için gerekli kodları verir.

Maketi ChatGPT ile bir web sitesine dönüştürme

ChatGPT ile yapabilecekleriniz sadece hayal gücünüzle sınırlıdır. Ancak, bu aracı nasıl kullanacağınızı öğrenmeniz gerekiyor. Bu blog size ChatGPT’yi günlük hayatta farklı senaryolarla nasıl kullanacağınızı gösterecek. ChatGPT’yi ücretsiz olarak kullanabilirsiniz. Ancak ayda 20$ öderseniz bu chatbot’u daha hızlı ve GPT-4 tabanlı olarak kullanabilirsiniz.

Güzel, ChatGPT’nin ne olduğunu kısaca gözden geçirdik. Şimdi kullanım senaryolarına bakalım.

1. Özetleme

Finans, motivasyon, programlama gibi alanlarda her gün yeni kitaplar çıkıyor değil mi? Gerçekçi olalım, bu kitapların çoğunu okuyacak vaktimiz yok. ChatGPT’nin devreye girdiği yer burasıdır.

Bunu göstermek için, ChatGPT’den George Orwell’in hayvan çiftliği kitabını özetlemesini isteyelim. Diyelimki,

George Orwell'in hayvan çiftliğini özetleyin.

Gördüğünüz gibi, ChatGPT bize kitabın bir özetini yazıyor. Tabii ki, tüm kitabı okumak daha iyidir. Ama vaktiniz yoksa, kitap hakkında bir fikir edinmenin bir yolu da bu. Böylece bu özete bakarak kitaba zaman ayırıp ayırmamaya karar verebilirsiniz.

Tamam, ChatGPT’nin bir kitabı nasıl özetlediğini gördük. ChatGPT kullanarak en iyi ürünleri nasıl bulacağımıza geçelim.

2. Tavsiye

Her zaman en kaliteli ürünleri bulmak ve en iyi kitapları okumak istiyoruz. En iyilerini bulmak için genellikle incelemeleri okur ve videolar izleriz. Ama bu süreç çok yorucu ve çok zaman alıyor değil mi? Endişelenmeyin, ChatGPT en iyi ürünleri bulmanıza yardımcı olur.

Diyelim ki veri biliminde uzmanlaşmak istiyorsunuz. Bunun için en iyi kitapları bulmak istiyorsunuz. Bunu ChatGPT’ye sormanız yeterli. Merhaba ChatGPT,

Veri bilimi üzerine en iyi 5 kitabı önerin.

Gördüğünüz gibi, ChatGPT saniyeler içinde kitap önermeye başladı. Kitapların sadece isimlerini değil, kitapların özelliklerini de yazmaktır.

Harika, değil mi? Bu sayede ChatGPT’den tatil, film ve bilgisayar önerileri alabilirsiniz.

Tamam, ChatGPT kullanarak en iyi ürünü bulmak için nasıl öneriler alınacağını gördük. Devam edelim ve ChatGPT’yi pazarlama için nasıl kullanabileceğimize bakalım.

3. Pazarlama

Hepimizin farklı alanlarda uzmanlığı var. Örneğin, veri bilimi, yapay zeka ve programlama ile uğraşmayı seviyorum. Ama her alanda uzman olamayız değil mi?

Örneğin, bir web geliştiricisi düşünelim. Bu kişi web geliştirme ve tasarımında uzman olabilir. Bir yandan, bir iş bulmak için kendi reklamını yapması gerekiyor veya reklam için ajanslara ödeme yapması gerekiyor.

İyi haber şu ki, ChatGPT para harcamaktan kaçınmak için cankurtaranınız olabilir. Bu model kesinlikle para kazanmak için ezber bozan bir model. Örneğin bir Facebook reklamı oluşturmak istiyorsunuz. Merhaba ChatGPT,

En iyi web geliştirme ajansı için bir Facebook reklamı oluşturun.

Bammm. Gördüğünüz gibi önce başlığı yazdı sonra bize gerekli metinleri verdi.

Bu harika. Artık ilan için ajans aramanıza gerek yok. ChatGPT bunu sizin için saniyeler içinde yaptı.

İyi haberlerim var. ChatGPT yalnızca reklamcılıkla sınırlı değildir. E-posta kampanyalarından sosyal medya paylaşımlarına kadar tüm pazarlama içeriklerinizi bu modele yaptırabilirsiniz. Böylece hem zamandan hem de paradan tasarruf edebilirsiniz.

Tamam, ChtGPT’nin pazarlamada nasıl kullanılacağını gördük. Devam edelim ve bu aracın içerik oluşturmak için nasıl kullanılacağını görelim.

https://cdn.embedly.com/widgets/media.html?src=https%3A%2F%2Fwww.youtube.com%2Fembed%2FQbPqz8-IqOs%3Ffeature%3Doembed&display_name=YouTube&url=https%3A%2F%2Fwww.youtube.com%2Fwatch%3Fv%3DQbPqz8-IqOs&image=https%3A%2F%2Fi.ytimg.com%2Fvi%2FQbPqz8-IqOs%2Fhqdefault.jpg&key=a19fcc184b9711e1b4764040d3dc5c07&type=text%2Fhtml&schema=youtube

4. İçerik Oluşturma

İçerik oluşturmak günümüzün en önemli becerilerinden biri haline geldi. İçerik oluşturarak hem kendinizi geliştirebilir hem de geniş bir ağ oluşturabilirsiniz.

İçeriğiniz için ilginç başlıklar bulmak önemlidir. Bir youtube videosu hazırladığınızda veya bir blog yazısı yazdığınızda akılda kalıcı bir başlık bulmalısınız. Bunu yapmak için ChatGPT’yi kullanabilirsiniz.

Diyelim ki yapay zeka destekli bir eğitim platformu oluşturmak istiyorsunuz. Bu başlangıç ​​fikri için ilginç bir başlık bulmak istiyorsunuz. Bunun için ChatGPT’yi kullanabilirsiniz. Merhaba ChatGPT,

Yapay zeka destekli bir eğitim platformu oluşturmak istiyorum. Bu başlangıç ​​fikri için akılda kalıcı 10 isim önerin.

Gördüğünüz gibi 10 isim yazmaya başladı. Startup’ınız için bu isimlerden birini kullanabilirsiniz. Harika, dilerseniz blog yazınız için veya youtube kanalınız için de bu şekilde akılda kalıcı başlıklar oluşturabilirsiniz.

Tamam, içerik oluşturmak için ChatGPT’yi nasıl kullanacağımızı gördük. Şimdi bu modeli gerçek hayat hikayelerini öğrenmek için nasıl kullanacağımıza bakalım.

5. Kişisel Gelişim

İlham almak için gerçek hayat hikayelerini okumayı seviyorum. Ama gerçekçi olalım, uzun hayat hikayeleri okumak bazen göz korkutucu olabilir. ChatGPT’nin devreye girdiği yer burasıdır. Başarılı insanların gerçek hikayelerinin bir özetini görmek istediğinizde bu araç oldukça yeteneklidir.

Örneğin, ilham almak için Steve Jobs’ın hayatı hakkında bilgi edinmek istiyorsunuz. Bunun için ChatGPT’den yardım alabilirsiniz. Hadi soralım, hey ChatGPT,

Beni motive etmek için Apple'ın kurucusu Steve Jobs'ın gerçek hikayesini anlatın.

Steve Jobs’un hayat hikayesi birçok kişiye ilham kaynağı oluyor. 19 yaşında bir şirket kurdu ve Steve Wozniak ile birlikte ilk Apple bilgisayarını geliştirdi.

Daha sonra kurduğu şirketten kovulur. Bu noktada, birçok kişi kariyerinizin bittiğini düşündü.

Ancak Jobs, NeXT adında başka bir bilgisayar şirketi kurdu ve Pixar adlı bir animasyon stüdyosu satın aldı. Pixar’ın Disney tarafından satın alınması onun için büyük bir başarıydı.

Bu başarıların ardından kurucusu olduğu Apple’a CEO olarak geri döndü ve kovuldu. Ve iPod, iPhone, iPad gibi yenilikçi ürünlerin geliştirilmesini sağladı.

Bu sayede Bill Gates gibi başarılı insanların hayat hikayelerini öğrenebilir ve hikayelerinden ilham alabilirsiniz.

Tamam, bu bölümde ChatGPT’nin kişisel gelişim için nasıl kullanılacağına baktık. Devam edelim ve ChatGPT’nin karmaşık konuları nasıl basitleştirdiğine bir göz atalım.

6. Karmaşık Sorunları Basitleştirme

Sıklıkla karmaşık, anlaşılması zor sorunlarla karşılaştık. Bazen bu sorunları anlamak büyük bir zorluktur. Birisi karmaşık kavramları basitleştirerek açıklayabilirse harika olur, değil mi?

Sana harika haberlerim var. ChatGPT sizin için her şeyi basitleştirir. İster bir programcı, ister pazarlamacı veya sadece meraklı bir öğrenci olun, ChatGPT en karmaşık konuları anlamanızı kolaylaştırır.

Örneğin, ChatGPT’den kuantum hesaplamayı bize basitçe açıklamasını isteyelim. Merhaba ChatGPT,

5 yaşındaymışım gibi kuantum hesaplamayı açıklayın.

Bammm. Gördüğünüz gibi kuantum hesaplama gibi karmaşık bir konuyu basitleştirdi ve anlatırken basit örnekler verdi.

Bu metni okuyarak bu karmaşık konu hakkında fikir edinebilirsiniz. İster en son karmaşık teknolojik konuları öğrenmek ister karmaşık akademik terimleri kavramak isteyin, ChatGPT hizmetinizdedir. Bu araçtan zor konuları basitleştirmesini isteyin, arkanıza yaslanın ve sadece sihirli kelimeleri okuyun.

Tamam, ChatGPT’nin karmaşık konuları nasıl anlaşılır hale getirdiğini gördünüz. Devam edelim ve yazma becerilerinizi geliştirmek için ChatGPT’yi nasıl kullanacağınızı tartışalım.

7. Yazma Becerilerinizi Geliştirmek

İngilizce becerileriniz konusunda utanıyor veya rahatsız hissediyor musunuz? Endişelenme, birçok insan aynı şekilde hissediyor.

Anadili İngilizce olan bir ülkede yaşamıyorsan gramer kurallarını ve günlük ifadeleri öğrenmen zor olacaktır. Ancak korkmayın, ChatGPT saniyeler içinde dil becerilerinizi geliştirmenize yardımcı olacaktır.

Diyelim ki bir şirketten ödeme almak istiyorsunuz. ChatGPT ile önce cümlelerinizi yazın, ardından onları daha resmi cümlelere dönüştürün. Sana bunu göstereyim. Merhaba ChatGPT,

Bu cümleyi daha resmi bir şekilde yeniden yazın: "Ödeme almak istiyorum. Faturayı gönderebilir misiniz?"

Gördüğünüz gibi bu cümleyi saniyeler içinde daha resmi bir şekilde yazdı. ChatGPT’yi dilbilgisi hatalarını düzeltmek, metin akıcılığını geliştirmek veya içerik çevirmek gibi amaçlar için de kullanabilirsiniz.

Tamam, bu aracı dil için nasıl kullanabileceğinizi gördünüz. Son olarak, bir iş bulmak için ChatGPT’nin nasıl kullanılacağına bir göz atalım.

https://cdn.embedly.com/widgets/media.html?src=https%3A%2F%2Fwww.youtube.com%2Fembed%2Fs7h8ntRQUvI%3Ffeature%3Doembed&display_name=YouTube&url=https%3A%2F%2Fwww.youtube.com%2Fwatch%3Fv%3Ds7h8ntRQUvI&image=https%3A%2F%2Fi.ytimg.com%2Fvi%2Fs7h8ntRQUvI%2Fhqdefault.jpg&key=a19fcc184b9711e1b4764040d3dc5c07&type=text%2Fhtml&schema=youtube

8. Mülakatlara hazırlanmak

Mülakatlarda potansiyelinizi göstermek zordur. Bilgi ve becerilerinizi sergilemek istiyorsunuz ama aynı zamanda İK size mümkün olan en düşük maaşı vermeye çalışıyor.

Görüşmelerde başarılı olmak için en iyi ipuçlarını ve püf noktalarını ChatGPT’ye sorabilirsiniz. Bunu bir örnekle gösterelim. Diyelim ki, hey ChatGPT,

Bir görüşmeci olarak hareket edin ve bir veri bilimcisi olarak bana 10 zor soru sorun.

Gördüğünüz gibi ChatGPT soruları yazmaya başladı. Bu soruları inceleyerek, görüşmede sorulan soruları bir uzman gibi cevaplayabilirsiniz.

Ama bekleyin, hepsi bu değil. ChatGPT ayrıca daha iyi bir maaş için pazarlık yapmanıza yardımcı olur. Diyelim ki, hey ChatGPT,

Görüşmeci benden maaş isterse nasıl cevap veririm?

Mülakatlar aslında taktiksel bir mücadeledir. Bu stratejileri uygulayarak işvereninizden becerilerinize uygun bir maaş alabilirsiniz.

Sarmak

Bugünün yeni trendi yapay zeka araçlarını kullanmak. Bu araçlardan en önemlilerinden biri de ChatGPT’dir. ChatGPT’yi doğru kullanırsanız, günlük yaşamınızda size çok yardımcı olur, zamandan ve paradan tasarruf etmenizi sağlar. Bu blogda, ChatGPT’nin 8 farklı kullanım senaryosunu ele aldık. Bu aracı kodlama, özgeçmiş oluşturma, senaryo yazma ve hatta tasarım için de kullanabilirsiniz.

Bu kadar. Okuduğunuz için teşekkürler. YouTube’u bağlayalım | Orta | Twitter | . _