KİTAPLA İLGİLİ ÖZGÜN BİR YORUM

METİN CAN

Durum erişilebilir

Metin Can• 1.Ekonomi ve Teknoloji Yazarı/Konuşmacı2 gün • Düzenlendi • 2 gün önce

5 bine yakın kitaptan ve 70 yıllık hayat deneyiminden süzülen bir kitap: Ben ve Mem (kültür). Süleyman Bayramoğlu‘nun yeni kitabını mutlaka okumanızı öneririm. Kültürler, yalanlar ve bilim üzerine çok şey öğrendim, özetlemesi zor ama birkaç satır yazmak istedim.
👀İnsanlık, 2 ayağının üzerine kalktıktan sonra dünyayı diğer canlılara göre farklı bir açıdan görmeye başladı. Tüm yalanlar da işte o gün başladı. Gözler nesnelere olmayan anlamlar yükledi. Somut maddeler soyutlaştı.
✔Bu anlamlar gerçek olmayan yüz binlerce idrak yarattı. Savaşların kültürlerin temelini attı.
✔Homosapiens seviyesinde beyin bu yalanlarla 1400 gr miktarına ulaştı. Biyolojik bir kanser sayılan bu organ evrensel yasaları aşındırdı ve atmosferin kimyasını bozdu.
👉Ancak insanlar toplumları adil şekilde yönetecek genelgecer bir yönetim sistemi bulamadı. Şimdi kendi geleceğini yapay zekaya teslim ediyor.
🚩Bazı yalanların ömrü doldu. Artık karşımızda metaverse yalanı (yeni cennet) var.
✔Özetle evrensel enerji biyoloji ile ilgili serüvenine son vermeye, bize ödünç verdiği maddeyi geri almaya hazırlanıyor. Bilgi araçsal varlıktan gerçek bir varlığa dönüşüyor.
👍Kitabın mem yani kültür kısmından da herkes kendi hayatından bir parça bulacaktır.
📚Ayrıca kitapta son yüzyıla damgasını vuran Richard Dawkins, Carl Sagan, Brian Greene, Yuval Noah Harari, Ray Kurzweil, Pedro Domingos, Nick Lane gibi yazarların kitaplarından da değerli özetler var.
#enerji #yönetim #metaverse #kitap #benvemem
www.genmem.net
Ulaşmak için: https://lnkd.in/dhuFJz2b

Kitabımla ilgili bu kadar anlamlı bir özet nadir bulunur. Metini Kutlarım.