Genmem Ekolojik Sistem Olsun

Bir yaşam hikayesi olarak başlayan eser, dünya görüşü olarak gelişti. Bu sayfa size ulaştıysa, elinizde bir şablon var demektir. Bu modele göre kendi elbisenizi kesip biçebilirsiniz. Hayat giysinizin terzisi olabilirsiniz. Amacım başarıyı ödüllendirmek, ortak bir kooperasyon kurmak. 

 

Bazıları mimikten taklitten bahsetse de kavramın mucidi Richard Dawkins göre Mem çevre ve kültür olarak varsayılıyor. Ancak çok uzun süreler esas alınırsa genlerin anası da MEM olmalıdır diye düşünüyorum. Zira onlarda çevrenin evrimi ile var olabilmişler.

Bize gelişi 2020 Mart ayı idi. Sapiens sapıttı diyebiliriz. Tarih boyu daha ağır pandemiler geçirmesine rağmen böylesine telaşa kapılmamıştı. Mahşer günü gibi algılandı. Bende korkuyla beynimde 70 yılda oluşan bilgileri ölmeden önce paylaşayım dedim.

BEN ve MEM böyle doğdu. Size derli toplu olarak kendi dünya görüşümü sunabildim. Hedefim 2022 yılı içinde kitap ve web üzerinden sizinle buluşmaktır. Benim yaklaşık 17 yılım vardır. Muhtemel son 7 yılında hafızam yeterli olmaz, ancak hala 120 ay gibi bir zamanı planlayabiliriz.

Ortak bir dil ve değerler üzerinden karşılıklı yararlar üretebiliriz. Hadi başlayalım. Merhaba BEN!..

Tamda buradayız. Aradan 14 milyar yıl geçti. Bende bir madde olarak kendimce alan yarattım. Tabi, SEN de, O da